Praktijk De Lotus

voor een gezonde lichaam en geest

Reiki voor dieren

Wij weten vaak uit eigen ervaring hoeveel een huisdier in je leven kan betekenen. Omdat ze niet kunnen praten, is het voor ons extra moeilijk als ze ziek of gewond zijn. Ook wij schakelen direct onze dierenarts in, maar Reiki kan fantastisch worden ingezet ter aanvulling van een medische behandeling. De stress en de pijn die een medisch behandelingstraject soms met zich meebrengt, kunnen zo worden verminderd, het herstel wordt bevorderd en het hele systeem wordt verder ontgift. Behandeling met Reiki vervangt echter nooit die van de dierenarts, maar kan hier wel degelijk een ondersteunende rol in vervullen.

Huisdieren vinden het meestal heerlijk om Reiki te ontvangen. Vaak gaan ze er helemaal voor liggen, om zich volledig over te geven aan de energie en de trilling. In een enkel geval heeft het dier geen behoefte aan Reiki en zal dat dan ook duidelijk laten merken. En als het dier voldoende energie heeft opgenomen, merk je dat ook meteen. Dan loopt het dier weg of wendt zich duidelijk af. Meestal is een behandeling van dieren korter in duur dan bij bijvoorbeeld mensen. Als dieren ervoor openstaan, doen ze dat ook honderd procent, omdat ze volledig in hun gevoel blijven en daarmee ervaren wat het voor ze doet. Mensen blijven soms nadenken wat er nu precies gebeurt.

Een belangrijk aspect van reiki voor dieren is de begeleiding bij het stervensproces. Dieren ‘weten’ instinctief al dat het hun tijd is, maar we kunnen ze nog meer helpen met in rust en in alle vrede afscheid nemen door ze reiki te geven.