Praktijk De Lotus

voor een gezonde lichaam en geest

Behandlingen

Reiki

Reiki is een Japans woord, dat de energie (Ki) aanduidt die alle leven in stand houdt. Het is de benaming voor een alternatieve geneeswijze waarbij via handoplegging universele levensenergie wordt overgebracht van de therapeut naar de patient. Deze energie herstelt de harmonie in het lichaam en versnelt het natuurlijk genezingsproces.


Aura en Chakrahealing

Bij aura- en chakrahealing werk je met energie en energievelden om genezing tot stand te brengen. Je harmoniseert de energie, de aura en de chakra's, waardoor deze beter gaat stromen. Je komt in geestelijk en fysiek meer in balans, blokkades worden opgeruimd. 

Je levensenergie breidt zich ver buiten je fysieke lichaam uit. Dit energieveld noemen ze de aura (zie foto als voorbeeld). Via dit energieveld wissel je voortdurend informatie uit met de omgeving. Ervaringen worden tijdelijk of langdurig 'opgeslagen' en dit beïnvloedt de manier waarop je in het leven staat en jouw lichamelijk en geestelijk welzijn.  Vaak ontstaan door herhaling van bepaalde gedachten en emoties vaste patronen in je energieveld en daarmee in je leven, zowel deblokkades als positieve houdingen.

In de aura bevinden zich een aantal energiecentra, de chakra's. Zij creëren het auraveld. Elk chakra is verbonden met specifieke lichaams- en levensgebieden. Je hartchakra heeft bijvoorbeeld fysiek te maken met hart, longen, armen en handen en werkt in op het levensgebied liefde en relaties